Puheenjohtajan terveiset

Puheenjohtajan kesäterveiset 21.6.2024

 

Juhannus on keskikesän juhla, hengähdetään hetki ja nautitaan.

Kuluva kevät on ollut työntäyteinen meillä jokaisella ja nyt kesälomat kolkuttelevat jo ovella. Tee kesälomalla mukavia asioita tai vain ole, pääasia on nauttia lomasta!

Pääluottamusmiehet ovat huolehtineet edunvalvonnasta ja edistäneet teidän jäsenten työolosuhteita työpaikoilla. Tämä työ jatkuu taas syksyllä.

Muistutan teitä käymään jässärissä tarkistamassa jäsentiedot ja sähköpostiosoitteet ennekuin jäätte lomille. Syksyllä on tulossa liittovaltuustovaalit ja luottamusmiesvaalit, niin äänestykset ja tiedotukset tapahtuvat jässärin tietojen perusteella.

Kesäkuun alun perhepäivä Lohjan Tytyrin kaivoksella oli menestys, osallistujia ennätykselliset 58. Isot kiitokset osallistujille. 

 

Ihanaa kesänaikaa kaikille

Yst Maija
Maija Huhta
Puheenjohtaja
Lliittovaltuutettu
Jyty Hiidenharju ry

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Osallistu jäsentietojen päivityskampanjaan


Osallistu jäsentietojen päivityskampanjaan kirjautumalla Jässäriin 26.4.2024 mennessä sekä tarkistamalla ja tarvittaessa päivittämällä omat tietosi. Kaikkien jäsentietonsa tarkistaneiden kesken arvotaan useita S-ryhmän lahjakortteja, pääpalkintona 500 euron lahjakortti.

Työsuhdetietojen ja yhteystietojen ajan tasalla pitäminen on erittäin tärkeää esimerkiksi työtaistelutilanteessa, jolloin tiedotamme jäsenille suoraan sähköpostitse ja tarvittaessa tekstiviestein jäsenrekisterin tietojen perusteella. Myös lakkoavustusten saaminen edellyttää, että työnantajatiedot ovat ajan tasalla.

Tarkista nämä tiedot Jässärissä

1.       Kirjaudu sisään Jässäriin, tarvittaessa lue kirjautumisohjeet

2.       Mene kohtaan ”Jäsentiedot” ja sieltä kohtaan ”Henkilötiedot”. Tarkista ja tarvittaessa lisää tai muuta yhteystietoihin a) osoite, b) puhelinnumero ja c) sähköpostiosoite. Rastita kohdasta ”Jäsenposti” se yhteystieto, johon haluat jäsenviestintää. Jäsentiedotuksessa käytetään vain niitä yhteystietoja (osoite, puhelinnumero ja s-postiosoite), jotka ovat valittuna ”jäsenpostiksi”. Liiton aktiivit (esim. yhdistysten toimihenkilöt tai luottamusmiehet) voivat lisätä erikseen ”tehtäväpostin”, johon kirjataan tehtävään liittyvät yhteystiedot. Liiton viestinnässä käytetään kuitenkin jäsenpostia. Jos muutat tai lisäät tietoja, paina lopuksi tallenna.

3.       Mene kohtaan ”Jäsentiedot” ja sieltä kohtaan ”Työsuhteet”. Työsuhdetietoihin pitää lisätä pakollisina tietoina a) työnantaja, b) jäsenmaksun maksutapa, c) ammatti, d) sopimusala ja e) työsuhteen alkamispäivä. Tarkista ja tarvittaessa korjaa tiedot nykyistä työsuhdetta vastaavaksi. Huom. Vanhoja ei voimassa olevia työsuhteita ei lisätä. Jos muutat tai lisäät tietoja, paina lopuksi tallenna. Työsuhdetiedot tallennettuasi jäsenrekisteri vahvistaa muutetut tiedot.

 

Hyvää vapun odotusta!

Keväisin terveisin,
Maija Huhta
puheenjohtaja Jyty Hiidenharju ry

____________________________________________________________________________________________________________

Puheenjohtajan terveiset 1/2024

Hyvät jytyläiset jäsenet

Tämä vuosi on alkanut yhdistyksemme uuden nimen rekisteröinnillä, olemme Jyty Hiidenharju ry ja uudesta nimestämme olemme saaneet kiitosta liiton tasolta. 

Ammattiliito Jyty osallistuu työelämälaikkauksia vastustavaan STOP nyt! - mielenosoitukseen 1.2.2024 Helsingin Senaatintorilla. Pyrimme osallistumaan mahdollisuuksien mukaan ja luethan liiton sivuilta lisätiedot tapahtumasta ja osallistumisesta. 

Nykyinen hallitusohjelma sisältää useita työntekijän oikeuksia ja sosiaaliturvaa heikentäviä esityksiä. Hallitus aikoo muun muassa helpottaa ja nopeuttaa työntekijän irtisanomista, mahdollistaa perusteettomat vuoden
mittaiset määräaikaiset työsuhteet, heikentää työttömyysturvaa, muuttaa ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi ja toteuttaa rajoituksia neuvottelujärjestelmään ja lakko-oikeuteen. Näitä emme voi hyväksyä. 

Tänä keväänä tullaan järjestämään liiton hallinnon vaalit, joissa valitaan liiton ylimpään päättävään elimeen, liittovaltuustoon eri alueiden edustajat.  

Myös luottamusmiesvaalit pidetään tänä syksynä. Niissä valitaan uudet luottamusmiehet Jyty Hiidenharjun työpaikkoihin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Luottamusmiehen tärkein tehtävä on jäsenten edunvalvontatyö.
Yhdistyksemme ja samoin kuin liitto tulemme tiedottamaan jäseniämme molemmista vaaleista. Jos olet kiinnostunut näistä luottamustehtävistä, olethan yhteydessä puheenjohtajaan. 

Lumisin terveisin,
Maija Huhta
puheenjohtaja Jyty Hiidenharju ry

----------------------------------------------------------------------------------

12/2023 

Hyvä Jytyläinen

Vuosi lähenee loppuaan ja joulu on jo ensi viikolla. Meidän monen työntekijän vuosi on ollut työntäyteinen jopa kiireinen. Viimehetken rutistukset meillä monella on vielä edessä, jotta keskeneräiset työt saamme valmiiksi ennen vuodenvaihdetta.  Toivon lämpimästi että voisitte pitää pienen hengähdystauon  joulun taikka uudenvuoden aikaan. Uskon että jokainen meistä kaipaa akkujen lataamista.

Jyty Vihti jatkaa yhdistyksenä entistä isompana vuoden 2024 alusta kun Jyty Lohja fuusioituu kanssamme. Meidän yhdistyksemme uusi nimi on 1.1.2024 alkaen Jyty Hiidenharju ry.  Meidän yhdistyksen jäsenien työpaikat ovat laajentuneet Vihdin, Karkkilan ja nyt Lohjan lisäksi pääkaupunkiseudulle ja läntiselle Uudellemaallekin. Teitä jäseniä on työssä niin yksityisillä, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella, kunnissa ja kaupungeissa kuin seurakunnissakin. Jos olette jäsenmaksun itsemaksavia, niin huomioittehan että yhdistyksen nimi vaihtuu, niin muistakaapa tiedottaa työnantajaa. Samoin sähköpostimme ja somekanavien nimet muuttuvat, näitä päivitämme mahdollisemman pian vuoden vaihteessa ja uskon että kaikki uudet toimisivat jo loppiaisen jälkeen.

 

Kiitos kuluneesta vuodesta teille kaikille

Toivotan Sinulle Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2024

 

toivoo  Maija

 

_______________________________________________________________

Hei Jyty Vihdin jäsen

STTK ja sen jäsenliitot järjestävät

 Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen la 18.11.2023

Helsingissä

Jytyläiset ovat mukana yhteisessä mielenosoituksessa, jossa vastustetaan hallituksen esittämiä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin. Tule mukaan! Jyty Vihti ry:n puheenjohtajana haluan Sinut mukaan vaikuttamaan. 

Hallitus aikoo muun muassa helpottaa työntekijän irtisanomista, pidentää perusteettomia määräaikaisuuksia ja heikentää työttömyysturvaa. Lisäksi hallitus haluaa heikentää työntekijöiden mahdollisuuksia neuvotella palkankorotuksista ja rajoittaa lakko-oikeutta. 

Tutustu hallituksen ajamiin työelämäheikennyksiin Jytyn nettisivuilta.

Kohtuus kaikessa – STTK:n bussikuljetukset 18.11.2023

Reitit ovat:
Turku-Salo-Lohja
Pori-Huittinen-Humppila-Forssa-Karkkila-Vihti-Nummela
Bussikuljetukset ovat maksuttomia ammattiliiton jäsenille ja ammattiliiton toiminnasta kiinnostuneille.

Huomioithan, että bussilinjojen aikataulut tarkentuvat, kun ilmoittautuminen kyyteihin päättyy sunnuntaina 12.11.2023 klo 24.00.
Kaikki bussit ovat perillä Helsingissä Kisahallin parkkipaikalla viimeistään kello 10.30 lauantaina 18.11. Paluubussit lähtevät arviolta klo 15. Kuljettaja ilmoittaa paluun lähtöpaikan. 
 

Ohjelma mielenosoituksessa

Klo 10.30 alkaen kokoonnumme Helsingin Olympiastadionin edustalla olevalla Mäntymäenkentällä.
Klo 11.00 alkaen marssimme Mannerheimintietä pitkin kohti keskuskirjasto Oodin edustalla sijaitsevaa Kansalaistoria.  
Klo 12.00 Kansalaistorin ohjelma alkaa. Luvassa on ammattiliittojen, keskusjärjestön ja sidosryhmien puheenvuoroja, koko perheelle sopivaa ruokatarjoilua ja musiikkia.
Klo 14.00 tilaisuus päättyy.

Tilaisuudessa live-esiintyjänä on koko kansan suosikki STIG ja musiikista muuten huolehtii DJ Misterhustla. Tilaisuuden juontaa tv:stä tuttu Katja Ståhl. 

Tarjoilut, materiaalit ja arvonta jytyläisille

Jytyläisille on ruokatarjoilu ja glögitarjoilu paikan päällä.

Jakomateriaaleina on mm. kylttejä, liivejä, rintanappeja, ilmapalloja ja huiveja. Saat materiaalit valmiina paikan päältä.

Jytyläisille järjestetään paikan päällä arvonta, jossa palkintona on kolme lahjakorttia.

Nähdään runsain joukoin Kansalaistorilla! Terveisin Maija Huhta, puheenjohtaja, Plm Jyty Vihti ry 

_____________________

5.9.2023

Hei Jyty Vihdin jäsen.

Kesä on kallistumassa syksyyn. Toivottavasti sait akut ladattu lomasi aikana ja jaksat levänneenä suunnata kohti syksyä. Sillä sinun työsi on tärkeää.

Meillä Jyty Vihdillä on mielenkiintoisa aikoja menossa kun alamme suunnitella tulevia toimintakausiamme. Keskitymme jatkossa enemmän edunvalvontaan ja virkistystoimintaan. Kerro, millaista virkistystoimintaa haluaisit viestillä osoitteeseen jyty.vihti@gmail.com.  Otamme toiveet huomioon tulevien vuosien toimintaa suunnitellessamme.

Katsomme rohkeasti tulevaisuuteen. Jyty Lohja ry on lähestynyt meitä yhdistymisneuvotteluilla ja nämä neuvottelut ovat hyvässä käynnissä. Haluamme uudistua ja pysyä ajan hermolla. Niinpä olemme pohtimassa nimenmuutosta yhdistyksellemme mahdollisesti ensi vuoden alusta.

Minua puheenjohtajana ja liittovaltuutettuna harmittaa, koska Suomen uuden hallituksen toimissa on pitkä lista heikennyksiä työntekijän asemaan, mutta todella olematon lista työnantajan velvollisuuksien lisäyksiä. Nyt Suomen uusi hallitus aikoo viedä läpi uudistuksia, jotka ovat meille tärkeitä: mm. paikallisen sopimisen lisääminen, irtisanomissuojan heikentäminen, lakko-oikeuden rajoittaminen, työttömyysturvaan tulevat muutokset sekä aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaiden lakkauttaminen. Tämä huolestuttaa minua, koska meillä on ollut keskustasolla hyvä ja toimiva kolmikantaneuvottelumenettely ja nyt hallitusohjelmaan on valmiiksi kirjoitettu heikennyksiä. Ammattiliitto Jytyn neuvottelijoilla ei tule olemaan helppoa. Syksyn liittovaltuustossa tulemme keskustelemaan tilanteesta.

 

Seuraa viestejämme. I love me –messut lähestyvät ja muutakin toimintaa on luvassa.

 

Mukavaa alkusyksyä!

Yst.  Maija Huhta
puheenjohtaja
puh. 0500 818038
maija.huhta@vihti.fi
Jyty Vihti ry

_____________________

2023

Hei kaikille

Olen Maija Huhta ja olen uusi Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja 1.1.2023 alkaen. Olen töissä Vihdin kunnan elinvoimakeskuksen liikuntapalveluissa sekä toimin pääluottamusmiehenä kunnassa.

Olen ollut Jyty Vihdin jäsenenä vuodesta 2014 ja vuodesta 2018 toiminut eri toimikunnissa ja hallituksen varajäsenenä.  Ammattiliittomme liittovaltuustossa olen ensimmäistä kautta valvomassa meidän kaikkien etuja. Tuo työ on hyvin mielenkiintoista. 
Vapaa-aikaa vietän kulttuuririennoissa, urheiluvalmennuksessa ja vapaaehtoistoiminnassa.

Jyty Vihti ry on aktiivinen paikallisjärjestö, jossa toimiminen on mukavaa ja meidän hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä, joista viimeksi mainituilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaamme, ota minuun yhteyttä.

Järjestämme teille jäsenille kivaa vapaa-ajantoimintaa sekä mahdollistamme koulutuksiin osallistumisia. Muistathan elokuvalippuedut Nummelan Akseliin, Kirkonkylän Kinoon ja Karkkilan Laikaan.

Voit käyttää edullisia lippuja 12 vuodessa. Mökkimme  vuokraus on suosittua ja nyt odottelemme  jäiden vahvistumista, jotta voisimme pitää koko perheen Aila-pilkin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Poikkeapa ammattiliittomme uusilla sivuilla ja käy päivittämässä jässäriin omat tietosi ja työnantajasi – tavoitan sinut ajantaisilla tiedoillasi parhaiten.

Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta uutta vuotta

Sillä sinun työsi on tärkeä!  

Maija Huhta

puheenjohtaja
0500 818038
maija.huhta@vihti.fi 
Jyty Vihti ry

--------------------------------------------------------------------------------------------

Puheenjohtajan haastattelu ja joulutervehdys 15.12.2022 - ote puheenjohtajan haastattelusta 60 -vuosijuhliin. Haastattelijana Antti Luukkanen.


Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja Jussi Keskisen haastattelu 14.11.2022 / Jyty Vihti ry:n 60-vuotisjuhla 
19.11.2022 

• Korona teki haasteita Jyty Vihdin toiminnalle Jussin puheenjohtajakaudella 
o kokouskäytännöt menivät uusiksi 
o läsnäolokokouksissa on helpompi keskustella asioista ja muustakin kuin käsillä olevista 
asioista 
o toisaalta sähköisen kokouskäytännön kehittyminen oli myönteistä 
▪ haasteena olivat puheen johtaminen ja tekniset ongelmat 
▪ kokousten alussa meni enemmän aikaa ennen kuin yhteydet saatiin toimimaan 
▪ ajan myötä sähköinen kokouskäytäntö vakiintui ja helpottui 
▪ ihmiset oppivat käyttämään sähköistä järjestelmää 
• Jyty Vihdin hallituksen toiminta oli vakiintunut, Jussi toi uusia ajatuksia ja toimintatapoja 
o myös yhdistyksen toiminta tuntui vakiintuneen, sitäkin kehitettiin Jussin kaudella 
o penkkiurheileva puheenjohtaja yritti tuoda uusia ajatuksia toimintaan, mutta korona 
aiheutti haasteita tapahtumien järjestämiseen 
o uuden puheenjohtajan oli kuitenkin helppo päästä sisään hallituksen toimintaan ja 
hallituksen kanssa oli mukava työskennellä 
o yhdistystoiminta ei ole mediaseksistä ja vapaa-ajalle on niin paljon muutakin tarjontaa 
▪ ammattiyhdistystoiminta ei ole aina innostavaa 
▪ tämä osaltaan selittää vähäisen toimikuntien jäsenmäärän, kevät- ja 
syyskokoukseen osallistujien määrän sekä yhdistyksen 60-vuotisjuhliin 
osallistujien määrän 
▪ mökkitoimikunnan ja virkistystoimikunnan jäsenten määrä supistui 
työpaikkavaihdosten ja muiden muutosten takia 
▪ virkistystoimikunnassa toimi loppuvaiheessa vain kahden henkilön voimin: 
puheenjohtaja ja yksi jäsen 
▪ kuitenkin saatiin tehtyä onnistuneita tapahtumia, kuten I love me -messut 
• Yhdistys on käynnistellyt yhteistyötä Jyty Lohjan kanssa mm. erilaisten tapahtumien ja muun 
toiminnan muodossa 
o tarkoituksena on syventää yhteistyötä jatkossa 
• Jussin loppukommentti: 
o ”Jätän Jyty Vihdin haikein mielin työpaikan vaihdon ja yhdistyksen vaihdon vuoksi 
vuoden lopussa” 

Jätän siis tehtäväni vuoden lopussa työpaikan vaihdon vuoksi. Toivotan kaikille olitte sitten Jytyläinen tai ette oikein hyvää joulua ja vielä parempaa vuotta 2023.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Joulutervehdys 20.12.2021

Jyty Vihti ry:n 60 –toimintavuosi starttaa 2022. 
Juhlimme sitä syksyllä ja siitä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. 

Muistutuksen sanasena, nyt ei kannata lähteä eräiden liittojen harrastamaan jäsenmaksujen alennusmyyntiin. Nämä maksuthan saat vähennyksenä muutenkin verotuksessa ja voit vaikka vähentää suoraan verokortille arvioidun jäsenmaksumäärän. Tarkemmin eri liittojen etuja tutkimalla, heidän etunsa eivät ole samalla tasolla kuin Jytyllä. Esimerkkinä vakuutusalennukset IFistä ja Kalevan henkivakuutus, josta alennus on jopa yli 70 % liiton jäsenille. 

Ammattiliitto Jytyn kaikki jäsenedut löytyvät sivulta https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/jasenedut/Sivut/default.aspx. Yhdistyksemme omat jäsenedut löydät sivulta https://jytyvihti.yhdistysavain.fi/jasenedut/ , sivuille päivitetään joulukuun aikana ensi vuoden jäsenedut. 

Korona koettelee nyt kovasti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Jaksamista kaikille ja niille joille loma koittaa rauhaisia lomapäiviä. 

Toivotan Jyty Vihti ry:n puolesta hyvää joulua ja vielä parempaa ensi vuotta kaikille.


Jussi Keskinen
Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

02/ 2021

Hei

Olen  Jussi Keskinen ja toimin koulusihteerinä Nummelan koulussa sekä Nummela skolanissa. Aloitin työskentelyn Vihdin kunnassa 1.8. ja Jyty Vihdin hallituksessa 1.1.2021 ja heti puheenjohtajana. Minulla on melko pitkä Jyty historia 2000 –luvun alusta. Olen toiminut valtuustossa kaksi kautta ja mm Jyty Kirkkonummen hallituksessa 15 vuotta ja luottamusmiehenä. Työpaikkamuutosten, osin ajanpuutteen ja matkustelun takia lopettelin nämä muutama vuosi sitten.,.

Harrastan ruuanlaittoa itselle ja isohkoille ryhmille. Toinen harrastukseni on omatoimi matkailu halvalla, reppu (ei rinkka) selässä toureilua eli paikasta toiseen, ei juuri koskaan paikasta aa paikkaan bee. Matkakumppanina minulla on blogeilija Linda Lunni sekä perheeni. Pari kertaa jo pallo kierretty, viimeksi 2019-2020 ja juuri koronan alta takaisin. Kolmas harrastus on penkkiurheilu ja mm Valioliigaan tulee katsottuna niin netistä kuin paikan päällä. Kaikesta edellämainitusta voi liittoasioiden ohella kysyä vihjeitä eli oli kyse sitten ruuasta, matkustamisesta tai Valioliigasta.

Työskentelen koululla maanantaista – torstaihin ja silloin minut saakin parhaiten kiinni.

Toivotan kaikille uusille ja vanhoille jäsenille iloista alkanutta vuotta. Vaikkakin korona hieman varjostaa, niin nautitaan nyt ainakin kunnon talvesta.

Jussi Keskinen