Pääluottamusmiehen palsta, Vihdin kunta

Mielenilmaus STOP nyt 1.2. klo 12-14

Hyvät jytyläiset jäsenet

Useat ammattiliitot ovat järjestämässä mielenilmauksen Helsingissä torstaina 1.2.2024 hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan. Mielenilmaus koskee vain työsuhteisia.

Toivon, että ilmoitat esihenkilöllesi jos olet lähdössä.

Mielenilmaukseen osallistuminen tapahtuu omalla ajalla esim. vuosilomalla, vapaapäivänä, saldoilla. Esihenkilösi ei saa kysyä sinulta osallistumisesta tai järjestäytymisestä taikka ammattiliitosta.

Huomioithan että jokainen ammattiliitto voi ohjeistaa eri tavalla.

Lue lisää www.jytyliitto.fi ja suora linkki alla, luethan sieltä myös usein kysytyt kysymykset koskien 1.2.

https://jytyliitto.fi/osallistu-stop-nyt-mielenosoitukseen-helsingin-senaatintorilla-1-2-2024/.

 

Yst Maija

Maija Huhta
puheenjohtaja
pääluottamusmies
Jyty Hiidenharju ry
0500 818038
maija.huhta@vihti.fi

__________________________

Pääluottamusmiehen terveiset 5/2023

Hei jäsenet

Tämä vuosi on ollut muutosten aikaa. Olette kiitettävästi ottaneet minuun yhteyttä. Monen asiaa saimme eteenpäin tai selvitettyä. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti toimintansa ja alun haasteista huolimatta siellä on menty eteenpäin. Vihdin kuntaan saimme uusia keskusjohtajia sekä henkilöstöjohtajan. Järjestelyvaraeräneuvottelut ja monet muut yhteistoimintaneuvottelut olemme saaneet päätökseen niin Vihdissä kuin Karkkilassa. Mielenilmaisuun osallistuimme hallituksen hallitusohjelmaa vastaan joukolla, kiitos mukana olleille. Olemme sopeutuneet, venyneet ja joustaneet monissa työpaikoissa tänä vuonna, sillä Sinun työsi on tärkeää. Kiitokset teille kaikille.

Uusi nimemme Jyty Hiidenharju ry alkaen 1.1.2024  kuvastaa paremmin yhdistyksemme uutta laajaa aluetta, jossa jäsenemme työskentelevät. Hienoa että meihin luotetaan ja yhdistytään. Olemme nyt samaa aluetta Vihti, Karkkila, Lohja. Suosittelethan meidän jäsenyyttä. Niin minäkin teen. Jytyn suosittelukampanja on voimassa vielä loppuvuoden.

Panostamme tulevana vuonna edunvalvontaan, koulutukseen ja virkistykseen, seuraa tiedotteita ja somea. Pidäthän tietosi ajantasalla jässärissä. Käy tarkistamassa tietosi (sähköposti, puhelin, työnantaja) ennen vuodenvaihdetta ja korjaa tarvittavat tietosi oikeaksi.

Kiitos kuluneesta vuodesta

Toivotan teille kaikille  Hyvää Joulun aikaa ja Uutta Vuotta 2024

Terveisin Maija

Maija Huhta
Pääluottamusmies
Jyty Vihti ry 31.12.-23 asti
Jyty Hiidenharju ry 1.1.-24
0500 818038
maija.huhta@vihti.fi

-------------------------------------------

Hei Jyty Vihdin jäsen

STTK ja sen jäsenliitot järjestävät

 Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen la 18.11.2023

Helsingissä

Jytyläiset ovat mukana yhteisessä mielenosoituksessa, jossa vastustetaan hallituksen esittämiä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin. Tule mukaan! Jyty Vihti ry:n pääluottamusmiehenä haluan Sinut mukaan vaikuttamaan. 

Hallitus aikoo muun muassa helpottaa työntekijän irtisanomista, pidentää perusteettomia määräaikaisuuksia ja heikentää työttömyysturvaa. Lisäksi hallitus haluaa heikentää työntekijöiden mahdollisuuksia neuvotella palkankorotuksista ja rajoittaa lakko-oikeutta. 

Tutustu hallituksen ajamiin työelämäheikennyksiin Jytyn nettisivuilta.

Kohtuus kaikessa – STTK:n bussikuljetukset 18.11.2023

Reitit ovat:
Turku-Salo-Lohja
Pori-Huittinen-Humppila-Forssa-Karkkila-Vihti-Nummela
Bussikuljetukset ovat maksuttomia ammattiliiton jäsenille ja ammattiliiton toiminnasta kiinnostuneille.

Huomioithan, että bussilinjojen aikataulut tarkentuvat, kun ilmoittautuminen kyyteihin päättyy sunnuntaina 12.11.2023 klo 24.00.
Kaikki bussit ovat perillä Helsingissä Kisahallin parkkipaikalla viimeistään kello 10.30 lauantaina 18.11. Paluubussit lähtevät arviolta klo 15. Kuljettaja ilmoittaa paluun lähtöpaikan. 


 

Ohjelma mielenosoituksessa

Klo 10.30 alkaen kokoonnumme Helsingin Olympiastadionin edustalla olevalla Mäntymäenkentällä.
Klo 11.00 alkaen marssimme Mannerheimintietä pitkin kohti keskuskirjasto Oodin edustalla sijaitsevaa Kansalaistoria.  
Klo 12.00 Kansalaistorin ohjelma alkaa. Luvassa on ammattiliittojen, keskusjärjestön ja sidosryhmien puheenvuoroja, koko perheelle sopivaa ruokatarjoilua ja musiikkia.
Klo 14.00 tilaisuus päättyy.

Tilaisuudessa live-esiintyjänä on koko kansan suosikki STIG ja musiikista muuten huolehtii DJ Misterhustla. Tilaisuuden juontaa tv:stä tuttu Katja Ståhl.

 

Tarjoilut, materiaalit ja arvonta jytyläisille

Jytyläisille on ruokatarjoilu ja glögitarjoilu paikan päällä.

Jakomateriaaleina on mm. kylttejä, liivejä, rintanappeja, ilmapalloja ja huiveja. Saat materiaalit valmiina paikan päältä.

Jytyläisille järjestetään paikan päällä arvonta, jossa palkintona on kolme lahjakorttia.

Nähdään unsain joukoin Kansalaistorilla! Terveisin Maija Huhta, pääluottamusmies Jyty Vihti ry 

_____________________

Pääluottamusmiehen terveiset 3/2023

Hyvää syksyn alkua. Toivottavasti sait ladattuja akkujasi kesällä.

Vihdin kunnassa käytiin paikallisia järjestelyeräneuvotteluita keväällä ja ne saatiin vihdoinkin päätökseen juuri ennen juhannusta. Allekirjoitukset sopimuksiin jäivät elokuulle ja täytäntöönpanoa heinä-elokuulle.  Valitettavasti neuvotteluissa ei saatu aikaan yksimielistä neuvottelutulosta kuin yksi paikallinen neuvottelu eli TTES sopimuksessa.  Muut neuvottelutulokset (KVTES, OVTES, TS) päättyivät erimielisesti ja näin ollen tuo kohdennus tehtiin 0,3% :n eli se jaettiin kahtia, josta 0,15%   jaettiin kaikille yleiskorotuksena ja toinen 0,15% työnantajan kohdentamalla tavalla. Tarkistathan palkkalaskelmasi. Nyt päättyneellä neuvottelukerralla neuvoteltiin kolmesta eri erästä eli 1,2% kehittämisohjelmaerästä ja järjestelyerien 0,3 % ja 0,4% osalta. Valtakunnallisesti sovitut käytännöt velvoittivat meitä neuvottelijoita erimielisyyteen päättyvissä neuvotteluissa.

Jyty Vihdin neuvotelevana pääluottamusmiehenä jätin eriävän mielipiteen KVTES liite 5 varhaiskasvatuksen lastenhoitajan A-tason poistoon. Yksikkösi esihenkilö viestii neuvotteluista työpaikallasi, olehan kuulolla. Mikäli sinua jää tämän jälkeen mietityttämään jokin neuvottelutuloksen asia niin voit laittaa minulle viestiä.

Suomen uusi hallitus kaavailee muutoksia työttömyysturvaan.

”Jotta työntekijä voi saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa jatkossa, työntekijän on pitänyt olla vähintään 12 kuukauden töissä.”

Nykyään työssäoloehto täyttyy hieman yli kuuden kuukauden jälkeen. Tämä olisi Teille jäsenille hyvä keino saada omilla työpaikoillanne järjestäytymätön työkaveri jäseneksi Jyty Vihtiin, kun raja on vielä tuo vanha. Huomioithan lisäksi että Ammattiliitto Jytyn suosittelukampanja on käynnissä eli kun suosittelet ja hankit jäseniä 1.7.-31.12.2023 välisellä ajalla, sinut palkitaan lahjakortilla. Neljästä uudesta jäsenestä saat 150€ arvoisen S-ryhmän lahjakortin. Suosittele Jytyä, niin minäkin teen.


Ota rohkeasti yhteyttä minuun, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmiehenä autan sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemistilaisuuksissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa.

Voit kutsua minua työpaikkakäynnille tai halutessasi sopia tapaamisen muuallekin ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten. Laita viestiä tai s-postia, mikäli en vastaa puheluusi laitathan tekstarilla soittopyynnön.


Sillä sinun on työsi on tärkeä!

Terveisin Maija

pääluottamusmies

-------

Pääluottamusmiehen terveiset 2/2023

Tervehdys kaikille

Olemme kesäkuun viimeisellä viikolla ja kesä kauneimmillaan.

Vihdin kunnassa on käyty paikallisia järjestelyeräneuvotteluita pitkin kevättä ja ne on saatu vihdoinkin päätökseen juuri ennen juhannusta. Vain yksi paikallinen neuvottelu eli Tuntitess sujui kaikilta osin hyvin ja olimme yksimielisiä neuvottelutuloksesta. Muut neuvottelutulokset (KVTES, OVTES, TS) päättyivät erimielisesti ja näin ollen tuo 0,3% tullaan jakamaan kahtia, josta 0,15%  kaikille yleiskorotuksena ja toinen 0,15% työnantajan kohdentamalla tavalla.  Prosessi on vielä kesken, mm. allekirjoitukset puuttuvat. Työnantaja haluaa ilmoittaa ensin esihenkilöille tuloksesta ja täytäntöön panosta, tämä tulee venymään elokuulle.

Voin siis tiedottaa neuvottelutuloksista teille elokuun lopulla.

Toivottavasti saamme nauttia auringosta ja lämmöstä tulevina viikkoina ja siten levätä ja kerätä voimia tulevaa syksyä varten.

Toivotan kaikille oikein mukavaa, rentouttavaa ja aurinkoista kesää.

Yst Maija

pääluottamusmies

-------

Pääluottamusmiehen terveiset 1/2023

Hei jytyläiset

Vuosi on alkanut edunvalvonnan osalta vauhdikkaasti. Te jäsenet olette kiitettävästi ottaneet minuun yhteyttä työsuhteisiin liittyvissä huolissa ja palkkaepäkohdissa. Pyrin auttamaan asioitanne eteenpäin, niin työnantajan suuntaan kuin liittoon. Kohtapuolin aloitamme järjestelyeräneuvottelut työnantajan kanssa. Mielenkiintoisen lisän siihen tuo juuri saadut sopimusneuvottelut.

Tässä kuulumisia kunta- ja hyvinvointialan sopimusneuvotteluista

”Kunta- ja hyvinvointialan sopijaosapuolet tarkastelivat neuvotteluissaan em. ”verrokkialojen” korotuksia ja päätyivät siihen, että vuodelle 2023 tulee lisäkorotuksia 1,0 %, minkä lisäksi maksetaan kaikilla sopimusaloilla 467 euron suuruinen kertapalkkio. Prosentuaalinen lisäkorotus jakautuu 0,7 %:n yleiskorotukseen ja 0,3 %:n paikalliseen erään, jotka tulevat maksuun 1.6.2023. Kertapalkkio puolestaan maksetaan kaikille työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden yhdenjaksoinen työ- tai virkasuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja on voimassa 31.5.2023. Osa-aikaisille työntekijöille maksetaan heidän 31.5.2023 voimassa olleen osa-aikaprosenttinsa mukainen osuus kertapalkkiosta.

Vastaavasti vuodelle 2024 tulee lisäkorotuksia 1,1 %, joka jakautuu 0,77 %:n yleiskorotukseen ja 0,33 %:n paikalliseen erään. Vuonna 2024 ei makseta kertapalkkioita. Paikallisen työnantajan edustajat ja pääsopijajärjestöjen edustajat neuvottelevat paikallisten järjestelyerien käyttämisestä.

KT, JAU (Jyty ja JHL) ja JUKO sopivat lisäksi kesällä tekemässään sopimuksessa, että mikäli Sote ry:n kanssa myöhemmin sovittava ratkaisu sisältää ylimääräisiä korotuksia, ulotetaan samat palkankorotukset ja kustannusvaikutteiset ratkaisut koskemaan myös KVTES:n liitteen 5 varhaiskasvatushenkilöstöä ja OVTES osio G:n henkilöstöä. Tällä perusteella KVTES:n liitteen 5 piiriin kuuluvalle henkilöstölle maksetaan 30.6.2023 120 euron kertapalkkio ja OVTES osio G:n piiriin kuuluvalle henkilöstölle 150 euron kertapalkkio. Myös nämä kertapalkkiot maksetaan työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden yhdenjaksoinen työ- tai virkasuhde on alkanut viimeistään 2.5.2023 ja on voimassa 31.5.2023. ” Lue lisää www.jytyliitto.fi/ajankohtaista


Hei Jyty Vihdin jäsen, olisi hyvä hetki suositella Ammattiliitto Jytyn jäsenyyttä kollegalle tai kaverille! Tuo meille Jyty Vihtiin uusia jäseniä. Jäsensuosittelun tehoviikkojen aikana 1.3.–30.4.2023 jokainen vähintään yhden uuden jäsenen hankkinut jytyläinen palkitaan GoGiftin 20 euron arvoisella SuperLahjakortilla. Lahjakortteja on jaossa yksi kappale per jäsenhankkija. Pyydäthän jäseneksi liittyvää henkilöä kirjoittamaan suosittelijan (eli sinun) sähköpostiosoite liittymislomakkeen lisätietoja-kohtaan. Lahjakortit toimitetaan sähköpostitse ennen kesälomakautta.

Tehoviikkojen aikana pyörii normaalisti myös Jytyn 1.1.–30.6. 2023 voimassa oleva jäsen suosittelukampanja, jossa voit ansaita hankittujen jäsenien määrän mukaan 30, 50 tai 150 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin. Pyydäthän jäseneksi liittyvää henkilöä laittamaan sinun tiedot lisätietoja kohtaan lomakkeessa.

 Ota rohkeasti yhteyttä minuun, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmiehenä autan sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemistilaisuuksissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa.

Voit kutsua minua työpaikkakäynnille tai halutessasi sopia tapaamisen muuallekin ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten. Laita viestiä tai s-postia, mikäli en vastaa puheluusi, soitan takaisinpäin.


Sillä sinun on työsi on tärkeä!


Yst Maija Huhta


Pääluottamusmies Jyty

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi

-------

Pääluottamusmiehen terveiset Joulukuu 2022

Hyvä Jytyläinen


Syksy on mennyt nopeasti ja vuosi lähestyy loppuaan, iso kiitos Sinulle että olet jaksanut työssäsi. Nyt näyttäisi siltä että saamme nauttia lumisesta joulusta. Muistathan nauttia vapaista, ulkoilla, levätä, kerätä voimia itsellesi.

Edunvalvonnallisesti loppuvuosi on mennyt varhaiskasvatuksen sosionomin tehtävänkuvan laatimisessa ja tämä jatkuu alkuvuodesta palkkauksen neuvotteluissa sekä samalla päivitetään varhaiskasvatuksen kaikki tehtävänkuvat. Kunnassa kaikki järjestelyerä neuvottelut ovat seuraavana vuorossa keväällä.

Yhdistyksemme täytti 60 vuotta ja juhlassa 19.11. kuunneltiin ensin puheita, tervehdykset ja onnittelut toi liitosta talousjohtaja Vesa-Matti Mäkinen, sitten nautimme herkullisen päivällisen, kahvit ja kakut. Yllätysohjelmana esiintyi paikallinen standup-koomikko sekä tanssista vastasi paikallinen bändi. Kiitos kaikille mukana olleille ja juhlatoimikunnalle.

Muistathan käyttää Jyty Vihdin omat edut leffaliput kolmeen teatteriin ja sponsoriedut nimettyihin konsertteihin ja teattereihin.

Käyt tutustumassa ammattiliiton uusiin nettisivuihin ja päivitäpä tietosi samalla jässäriin. Liiton sivuilta löydät vapaa-ajan etuja. mm Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja lomia pienituloisille lapsiperheille, työikäisille, työttömille ja ikäihmisille. Tuettuja lomia myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tutustu lisäksi hyvinvointi kursseihin, laivamatkoihin, majoituksiin, CityShopparikin on voimassa 31.5.2023. Liitto on neuvotellut edullisia vakuutusetuja mm. tapaturmavakuutus ja henkivakuutus edut löytyvät kalevavakuutus.fi.


Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmiehenä autan sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemistilaisuuksissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa.

Voit kutsua minua työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten. Laita viestiä tai s-postia, mikäli en vastaa puheluusi, soitan takaisinpäin.


Sillä sinun on työsi on tärkeä!

Toivotan Sinulle hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023


ystävällisin terveisin,

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

puh. 0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


-------


Pääluottamusmies tiedottaa 7/2022


 Hyvät Jytyläiset


Olemme saaneet uudet työehtosopimukset ja  ne ovat voimassa 1.5.2022 – 30.4.2025. Tässä lyhyesti tulevat korotukset.

Lisää voit lukea www.jytyliitto.fi /sopimukset.

Kunnan ratkaisu 8.6.2022 koskee kaikkia kunnan ja tulevien hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksia

• Sopimuskauden pituus 1.5.2022 – 30.4.2025 • Kaikilla sopimusaloilla = KVTES, SOTETES, TS sama kausi + korotusprofiili


Palkankorotukset 2022

• 1.6.2022: Yleiskorotus, jonka suuruus on 46 euroa, kuitenkin vähintään 2 %

(maksetaan takautuvasti, koska sopimus syntyi ja hyväksyttiin vasta 8.6.2022.)

• 1.10.2022: Keskitetty järjestelyerä 0,53 % • josta 0,03 % perhevapaauudistuksen kustannuksiin


Palkankorotukset 2023

1.6.2023 Yleiskorotus 1,5 % .

• 1.6.2023 Paikallinen järjestelyerä 0,4 % .

• Perälauta vuoden 23 sopimuskorotuksiin;

Vähintään verrokkialojen (Teknologiateollisuuden työntekijöiden TES, Kemian perusteollisuuden TES, AKT:n TES) kustannusvaikutus

• Tällöin ylimenevästä osasta 70 % yleiskorotukseen ja 30 % paikalliseen järjestelyvaraerään

• Jos paikallisen erän jakamisesta ei päästä yksimielisyyteen, puolet yleiskorotuksena ja puolet päättää työnantaja


Palkankorotukset 2024

• 1.6.2024 Yleiskorotus 1,5 % .

• 1.6.2024 Paikallinen järjestelyerä 0,4 %.

• Perälauta: vähintään verrokkialojen kustannusvaikutus


Perhepäivähoitajat • Vuoden 2022 korotukset korvaa palkkausuudistus 1.10.2022 lukien -> kuukausipalkka

• 12PPH100: 1868,56 euroa • 12PPH200: 1917,02 euroa

• 1.6.2023 KVTES:n mukainen yk = 1,5 % + 0,1 % + jve • 1.6.2024 KVTES:n mukainen yk = 1,5 % + jve .


Lisäksi;

·       Kilometrikorvauksen rajaa nostetaan 7 000 kilometriin määräajaksi kaikille kunta-alan työntekijöille.

·       v2022 esim. yleiskorotuksen suuruus 46€, niin  1900€ kuukausipalkka nousee 2,4%, eli saimme reilut korotukset alempiin palkkoihin.  Sopimuksessa nämä keskeiset tavoitteet täyttyivät  ja iso kiitos neuvottelijoillemme.


Kunta- ja hyvinvointialan palkkarakenteiden ja palkkausjärjestelmien kehittämisohjelma • 2023 – 2027

Lue kehittämisohjelmasta www.jytyliito.fi


Nauti  juhannuksesta

 Hyvää kesää kaikille

 

Yhteistyöterveisin

Maija Huhta 

Pääluottamusmies

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


-------

Pääluottamusmies tiedottaa 6/2022

Hei kaikille


​”Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto hyväksyi sovittelulautakunnan antaman kunta-alan sovintoesityksen tiistai-iltana 10.5. Esityksen hyväksyivät Jytyn lisäksi myös JHL ja JUKO sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT. Kaikki neuvotteluosapuolet eivät kuitenkaan hyväksyneet ratkaisuehdotusta, joten sovintoehdotus ei tullut voimaan ja neuvottelutilanne on avoin.

– Jyty olisi hyväksynyt sovintoesityksen. Sopimustoiminta on kompromisseja, ja lopputulos kirpaisee yleensä jonkin verran jokaista osapuolta. Täydellinen esitys ei ollut, mutta sellainen, jonka kanssa olisimme pystyneet elämään, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sanoo.

Sovittelulautakunnan kolmevuotisessa sovintoehdotuksessa pienipalkkaisten työntekijöiden palkat olisivat nousseet muita enemmän. Sovintoehdotuksen mukaan jokaiselle sopimuksen piiriin tulevalle työntekijälle olisi tänä vuonna tullut kahden prosentin, mutta vähintään 46 euron suuruinen yleiskorotus 1.6.2022 alkaen. Tämän lisäksi ehdotus piti sisällään 0,53 prosentin suuruisen järjestelyerän 1.10.2022 alkaen. Sekä vuonna 2023 että 2024 sopimuskorotukset olisivat olleet vähintään 1,9 %.”  Lähde mediatiedote 11.5.2022 Lue lisää www.jytyliitto.fi

Kaikki liitot eivät siis hyväksyneet annettua sovintoesitystä ja tiulanne raukesi. Odottelemme ministeri Haataisen kommenttia..

Elämme siis edelleen sopimuksettomassa tilassa ja ylityö- ja vuoronvaihto kieltoa ei ole peruttu, on siis toistaiseksi voimassa ja noudatamme sitä.


Autan sinua palvelussuhde asioissa, työsopimuksissa, kuulemisissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa sekä kuuntelen ja opastan

tavoitat minut parhaiten tiistaisin, laita s-postia, viestiä tai soita, mikäli en pysty vastaamaan soitan sinulle takaisin päin

 

Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

 Pääluottamusmies Jyty

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi

  
‐------------

Pääluottamusmies tiedottaa 5/2022

 

Hei kaikille

 

Valo on voittanut pitkän talven ja kevät koittaa. Aurinko lämmittää ja luonnon herättää. Nautitaan ulkoilusta pieninäkin annoksina, yksin tai yhdessä, hymyssä suin.

Toivottavasti sinä sait ladattuja akkuja pääsiäisenä!

Muistathan käydä Jässäriin  päivittämässä voimassa oleva sähköpostisi sekä puhelinnumerosi, jotta pysyt tiedottamisen keskiössä.

Jyty on  julistanut toistaiseksi jatkuvan ylityö-ja vuoronvaihtokiellon 18.4. alkaen, se koskee meitä kaikkia

”Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO julistavat kunta-alalle toistaiseksi jatkuvan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 18.4. alkaen.

Koko kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 18.4.2022 kello 00.01 ja on voimassa toistaiseksi. Kiellolla ja lakoilla järjestöt haluavat vauhdittaa sopimusratkaisun saamista kunta-alalle.” Lähde Ammattiliitto Jyty mediatiedote 14.4.2022.    Lue lisää:  www. jytyliitto.fi

Muistathan että pääluottamusmies on työelämän asiantuntija, joka toimii sinun ja liiton edustajana työpaikallasi. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmies auttaa sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemistilaisuuksissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa.

Voit kutsua minua työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten. Laita viestiä tai s-postia, mikäli en vastaa puheluusi, soitan takaisinpäin     


Sillä sinun työsi on tärkeä

Hyvää kevättä ja hauskaa Vappua!

Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


----------

Pääluottamusmies tiedottaa 30.3.2022

 

Tässä tietoa sopimusneuvotteluista   

”Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto hylkäsi kunta-alan virka- ja työehtosopimuksia koskevan sovintoesityksen keskiviikkona 30. maaliskuuta. Kunta-alan sopimusratkaisu on siis kaatunut.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti kunta-alalle sopimusesityksen tiistai-iltana 29. maaliskuuta. Kaikkien neuvotteluosapuolten oli annettava vastaus esitykseen keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 18.

– Pidän erittäin valitettavana sitä, että sovintoehdotus jouduttiin hylkäämään, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima harmittelee.

– Sovintoehdotuksesta puuttui kuitenkin meille tärkeitä elementtejä, eikä esimerkiksi esitetty palkankorotusten malli ollut missään nimessä riittävä, Jytyn puheenjohtaja toteaa.

– Tavoitteenamme on edelleen reilut korotukset kaikille kunta-alan ammattiryhmille, Jytyn puheenjohtaja jatkaa. 

Kuntasektorilla sopimuksista neuvottelevat palkansaajien pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni JAU (Jyty ja JHL), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö SOTE ry (Super, Tehy, SPAL). Vastapuolella työnantajia neuvotteluissa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Kunta-alan uusista virka- ja työehtosopimuksista on neuvoteltu tammikuusta alkaen. Neuvottelut siirtyivät sovitteluun 7.3. alkaen. Kunta-alalla on oltu jo 1.3. alkaen sopimuksettomassa tilassa, jolloin työrauhavelvoitetta ei ole.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että seuraava lakko on edessä ensi viikolla Oulussa ja Turussa 6.–7. 4. Lisäksi lakkovaroitus on annettu koko pääkaupunkiseudulle Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Kauniaisiin 19.–25.4.2022. Aiemmin lakkoja on ollut Jyväskylässä ja Rovaniemellä ja tällä viikolla Tampereella ja Kuopiossa.

Kaikkiaan Jytyn, JHL:n ja JUKOn lakonuhka koskee jopa 81 000:ta kuntapalkansaajaa. Järjestöjen kolmas, koko Suomea koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto kuntasektorille alkaa 4. huhtikuuta ja päättyy 10. Huhtikuuta.”

Lähde Ammattiliitto Jyty, mediatiedote 30.3.2022

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmies auttaa sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemistilaisuuksissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa ja vaativuuksissa.


Voit kutsua minua työpaikkakäynnille ja tiistaisin  tavoitat minut parhaiten. Laita viestiä tai s-postia, mikäli en vastaa puheluusi, soitan takaisinpäin

 

Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

 

Pääluottamusmies Jyty

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


-------------

Pääluottamustiedottaa 29.3.2022

Pääluottamusmiehen terveiset

 Hei kaikki kunnan jytyläiset jäsenet ensi viikolla on tulossa kolmas ylityö-ja vuoronvaihtokielto voimaan ja sovintoesitys on juuri jätetty liitoille

”Ammattiliitto Jyty julistaa kunta-alalle uuden viikon kestävän ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka alkaa maanantaina 4.4.2022 klo 00.01 ja päättyy sunnuntaina 10.4.2022 klo 23.59. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee Jytyn jäseniä, jotka työskentelevät seuraavilla sopimusaloilla:

•    Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES  
•    Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES
•    Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS
•    Kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus TTES
•    Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus)

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle on rajattu kunta-alan sopimusten viranhaltijat. Kiellon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Laajoilla lakonuhilla ja painostustoimilla kunta-alan työntekijäjärjestöt haluavat yhdessä vauhdittaa sopimusratkaisun aikaansaamista valtakunnansovittelijan neuvottelupöydässä. Aiemmat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot olivat 7.–13.3. ja 21.3.–27.3.

Mitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa? Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana Jytyn jäsenet kieltäytyvät tekemästä ylityötä ja vaihtamasta työvuoroja. Kiellon aikana työntekijät eivät sovi työnantajan kanssa ylitöiden tekemisestä eivätkä työvuorojen vaihtamisesta. Myös "harmaan ylityön" tekeminen on kiellettyä. Liukuvassa työajassa työskentelevät tekevät korkeintaan sovittua päivittäistä työaikaa eli liukumia ei kerrytetä. Muuten jäsenet hoitavat työnsä normaalisti. Työpaikalle saavutaan ja sieltä poistutaan täsmällisesti työvuoroluetteloon merkityn työvuoron mukaisesti.” Lähde Ammattiliitto Jyty mediatiedote 28.3.2022

Sopimusneuvottelijat ovat neuvotelleet tiiviisti ja  juuri tulleen tiedotteen mukaan: ”Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on tänään tiistai-iltana 29. maaliskuuta jättänyt kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja koskevaan kiistaan sovintoesityksen.

Vastausta valtakunnansovittelija odottaa neuvottelujen osapuolilta keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 18. Ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto käsittelee sovintoesityksen Jytyn osalta keskiviikkona.” Lähde Ammattiliitto Jyty tiedote 29.3.2022.

En tiedä vielä esitystä, mutta kuulemme siitä huomenna. Katsotaan miten käy. Seuraa www.jytyliitto.fi


Me pääluottamusmiehet olemme olemme muuttaneet huonetta kunnanvirastolla  ja meidät löytää A ovesta, 1 krs respan vierestä takakäytävältä. Tavoitat minut parhaiten tiistaisin, mutta voit jättää minulle soittopyynnön vaikka tekstiviestillä, s-postilla muinakin aikoina.


Yst Maija

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty Vihti ry

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


-------------

Pääluottamusmies tiedottaa 

 Vihdin kunnan jytyläisille työntekijöille

”Kunta-alan pääneuvottelujärjestöt JAU (JHL ja Jyty) ja JUKO julistivat

uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kielto alkaa maanantaina 21.3.2022 ja on voimassa sunnuntaihin 27.3.2022 saakka. Järjestöt joutuvat turvautumaan ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon, koska alan neuvottelut eivät ole edenneet.


Uusi kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina

21.3.2022 kello 00.01. Kielto on voimassa seitsemän vuorokautta ja se päättyy sunnuntaina 27.3.2022 kello 23.59.


Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee seuraavia sopimusaloja:

• kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES

• kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES

• kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS

• kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus TTES

• sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus SOTE-sopimus.


Kunta-alan sopimusten viranhaltijat eivät kuulu kiellon piiriin. Kiellon

ulkopuolelle rajataan myös työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen

aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja

vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä

turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole

mahdollista siirtää myöhemmäksi.


– Muun muassa kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja sotealalla tehdään töitä

monen ammattilaisen tiimeissä. Työnantajan on aika ymmärtää, että

korotukset tarvitaan kaikille, ammattinimikkeestä riippumatta. Muuten kuntia

uhkaa entistä pahempi työvoimapula. Työstä saatavalla palkalla on tultava

toimeen, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vaatii.


– Tavoitteenamme on sopimusratkaisu, joka huomioi kaikki kunta-alan

ammattilaiset. Heistä jokainen on mukana palveluketjussa, joka tuottaa

kuntalaisille tärkeitä palveluita, korostaa Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima.


– Näillä vauhdittamistoimilla tulee samalla näkyväksi se merkittävä,

tärkeä työ, jota kuntasektorin työntekijät tekevät kaikkien kansalaisten

hyväksi, muistuttaa JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).


Edellinen koko kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto oli voimassa 7.3.–13.3.2022. Lisäksi JHL, Jyty ja Juko ovat jättäneet kunta-alaa koskevat lakkovaroitukset Rovaniemelle ja Jyväskylään 23.3.–24.3. sekä Tampereelle ja Kuopioon 29.–30.3. Lakkovaroitus Ouluun ja Turkuun

6.-7.4.2022 <https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/jytyn-jasentiedote-ammattiliitto-jyty-jatti-oulua-ja-turkua-koskevan-kunta-alan-lakkovaroituksen.aspx>.”


Lähde: Ammattiliitto Jyty tiedote 14.3.2022


”Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana Jytyn jäsenet kieltäytyvät

tekemästä ylityötä ja vaihtamasta työvuoroja. Kiellon aikana työntekijät

eivät sovi työnantajan kanssa ylitöiden tekemisestä eivätkä työvuorojen

vaihtamisesta. Myös "harmaan ylityön" tekeminen on kiellettyä. Liukuvassa

työajassa työskentelevät tekevät korkeintaan sovittua päivittäistä

työaikaa eli liukumia ei kerrytetä. Muuten jäsenet hoitavat työnsä

normaalisti. Työpaikalle saavutaan ja sieltä poistutaan täsmällisesti

työvuoroluetteloon merkityn työvuoron mukaisesti!


Ylityö- ja vuorovaihtokielto ja yliliukumien käyttökielto koskee kaikkia

Jytyn jäseniä kunta-alan sopimusten piirissä. Kyseessä on laillinen

järjestöllinen toimenpide, johon jokaisen Jytyn jäsenen on osallistuttava.


Työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti työntekijöiden tietoon

viimeistään viikkoa ennen työvuoroluetteloon merkityn ajanjakson alkamista. Tämän jälkeen sitä saa muuttaa KVTES:n mukaan vain sovittaessa tai perustellusta syystä ja työaikalain mukaan vain painavasta syystä. Kun työntekijät kieltäytyvät työvuorojen vaihdosta, voi työnantaja toteuttaa vain ne työvuoroluettelon muutokset, joille on KVTES:issä / omassa työehtosopimuksessa edellytetty peruste.

Yleensä tarve työvuoroluettelon muuttamiseen voi tulla kyseeseen lähinnä

sairausepidemiatilanteessa, joissa syntyy työvoimavajetta. Työnantajan tulee aina varautua ns. normaaleihin sairauspoissaoloihin, joten yksittäiset sairauspoissaolot eivät ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikanakaan oikeuta muuttamaan työvuorolistaa.” Lähde: Ammattiliitto Jyty,tiedotus


”Mitä tulee tehdä ensimmäiseksi lakon uhatessa?


1. Tarkista ja tarvittaessa korjaa yhteystietosi Jytyn sähköisessä

asiointipalvelussa Jässärissä <https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/sahkoiset-asiointipalvelut/Sivut/default.aspx>,jonne linkki ja kirjautumisohjeet löytyvät Jytyn nettisivuilta. Mikäli olet ilmoittanut liittoon vain työsähköpostin ja puhelinnumeron, niin rekisteriin kannattaa päivittää myös toissijainen sähköposti ja puhelinnumero. Yhteystietoja käytetään lakkotilanteissa tärkeään jäsentiedottamiseen. Yhteystietojen päivittäminen on tärkeää myös siksi, että työtaistelutilanteessa työnantaja saattaa katkaista yhteydet työsähköpostiin ja kerätä työpuhelimet pois.


2. Tarkista ja tarvittaessa korjaa työpaikka-, työsuhde- ja

sopimusalatietosi Jässärissä <https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/sahkoiset-asiointipalvelut/Sivut/default.aspx>. Oikeat ja ajantasaiset työsuhdetiedot ovat oleellisen tärkeitä, jotta tiedetään, keitä kaikkia työtaistelu koskee. Myöskään lakkoavustusta ei voi hakea, mikäli työpaikkatietosi ovat väärin liiton jäsenrekisterissä.”


Lähde Ammattiliitto Jyty, tiedotus


Tavoitat minut parhaiten tiistaisin, mutta aina voit laittaa minulle viestiä (sposti, txt) muinakin päivinä


Yst Maija


Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty Vihti ry

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi


-----

Pääluottamusmiehen kevätterveiset -kevään 2022 neuvottelut


Kunta-alan pääneuvottelujärjestöt JAU (JHL ja Jyty) ja JUKO julistavat
 kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kielto alkaa maanantaina 7.3.2022
ja on voimassa sunnuntaihin 13.3.2022 saakka. Kiellolla järjestöt haluavat
vauhdittaa viime maanantaina keskeytyneitä neuvotteluja.

Kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 7.3.2022
kello 00.01. Kielto on voimassa seitsemän vuorokautta ja se päättyy
sunnuntaina 13.3.2022 kello 23.59.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto tulee voimaan seuraavilla sopimusaloilla:
kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES, kunnallinen
opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES, kunnallinen teknisen
henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS, kunnallinen tuntipalkkaisen
henkilöstön työehtosopimus TTES ja sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja
virkaehtosopimus SOTE-sopimus.

Kunta-alan sopimusten viranhaltijat rajataan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon
ulkopuolelle. Kiellon ulkopuolelle rajataan myös työtehtävät, joiden
tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle.
Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset
yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole
mahdollista siirtää myöhemmäksi.

- Monia arkeamme turvaavia palveluita hoitaa useiden ammattilaisten yhdistelmä
mm. kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja sote-alalla, jotka muodostavat
katkeamattoman palveluketjun. Jos tätä työtä ei tehdä, tai ketjusta puuttuu
yksi osa, näkyy se jo nyt lasten, nuorten ja perheiden pahoinvointina. Siksi
kunta-alalle tarvitaan koko palveluketjua arvostavia ratkaisuja ja kunnollisia
palkankorotuksia, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tähdentää kaikkien
julkisten palvelujen merkitystä.

- Kysymys on hyvin pitkälle siitä, että saamme kuntoon esimerkiksi
sote-alojen, varhaiskasvatuksen, kouluissa työskentelevien ja näitä tukevien
tukipalvelujen henkilöstön palkkauksen ja työolot. Kunta-alan eri sektoreilla
työskentelee iso määrä ammattilaisia, jotka tekevät vaativaa ja tärkeää
työtä, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima perustelee päätöstä.

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ) korostaa myös
moniammatillisten palveluketjujen toimivuuden tärkeyttä.
- Näissä neuvotteluissa on ratkaistava, miten kaikkiin julkissektorin
palveluihin saadaan riittävästi osaajia ja miten nykyiset ammattilaiset
jaksavat vaativassa työssään työn sisällöllisten ja määrällisten
haasteiden uhatessa kasvaa vielä entisestään."
Lähde: Ammattiliitto Jyty, mediatiedote 2.3.2022. klo 14


"Ohjeet toisen liiton työtaisteluun:
Ammattiliitto Jytyn jäsenet eivät tee toisen ammattiliiton työtaistelun
piiriin kuuluvien jäsenten töitä. Jytyläiset menevät normaalisti töihin ja
tekevät ainoastaan omat työnsä ja työtehtävänsä. Jytyn jäsenet eivät
paikkaa muiden töitä muuttamalla työvuorojaan, tekemällä ylitöitä tai
kiristämällä työtahtia. Tästä periaatteesta on sovittu yhteisesti
ammattiyhdistysliikkeen kesken.

Jyty tavoittelee matalapalkka-aloihin kohdistuvaa palkkaohjelmaa:
Ammattiliitto Jyty tavoittelee reiluja palkankorotuksia sekä monivuotista,
matalapalkka-aloihin kohdistuvaa palkkaohjelmaa. Jytylle on tärkeää, että
kaikkien ammattialojen työntekijät saavat palkankorotukset yleiskorotuksina.
Matalimpiin palkkoihin halutaan suurempia korotuksia myös ns. sekalinjaisella
ratkaisulla, jolloin korotukset maksetaan alemmissa palkoissa euromääräisenä
tiettyyn rajaan asti ja vasta ylemmissä palkoissa prosentuaalisena.
Lisäksi Jyty hakee neuvotteluissa selkeitä korjauksia mm. työaikoihin ja etätyön mahdollisuuksiin. Myös henkilöstön edustajien asemaa on
parannettava nyt, kun kuntasektori on muutosten kourissa ja uudet
hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Perhevapaauudistus
vaikuttaa myös työehtosopimuksen määräyksiin.
Sopimusneuvotteluissa henkilöstöä edustavat kolme kunta-alan
pääsopijajärjestöä, Julkisen alan unioni JAU (Jyty ja JHL), Julkisalan
koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Sosiaali- ja terveysalan
neuvottelujärjestö SOTE. Vastapuolella työnantajaa neuvotteluissa edustaa
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT."
Lähde: Ammattiliitto Jyty


Sillä sinun työsi on tärkeä!

Yst Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty Vihti ry

0500 818038


_________________________________________________________________

Pääluottamusmiehen terveiset 1/2022

Hyvää alkanutta vuotta Teille kaikille Jytyläisille!                

Hyvinvointialueen aluevaalit lähestyvät, ennakkoäänestys on käynnissä. Tulevat valtuutetut tulevat tekemään päätöksiä, mitkä vaikuttavat meidän kaikkien hyvinvointiin. Muistathan käydä äänestämässä 23.1.!

Tällä hetkellä elämme taas kiristyneiden koronarajoitusten mukaan.  Olo voi olla tilanteen vuoksi levoton, stressaantunut ja mieli täynnä epäluuloa. Tässä tilanteessa voisi auttaa se, että pohtisimme miten itse voimme tässä rajoitusten viidakossa paremmin. Auttaisiko meitä asian murehtiminen, vai kävisinkö ulkona pienellä happihyppelyllä, sillä luonnossa liikkuminen rauhoittaa. Keskitynkö siihen mitä kaikkea en nyt juuri voi tehdä vai vaihtaisinko ajatustani siihen, mitä kaikkea nyt voinkaan tehdä. Esimerkiksi internet on tulvillaan kaikkea kivaa vinkkejä, reseptejä niin ruoanlaittoon, hyvinvointiin kuin sisustamiseenkin.

Uudet työehtosopimukset ovat taas neuvottelupöydässä ja neuvotteluista tullee vaikeat. Nykyiset työehtosopimukset päättyvät 28.2.2022. Liiton puheenjohtaja Jonna Voima sanoo:

Vaadimme matalimpiin palkkoihin reiluja korotuksia, sillä jokaisen täytyy tulla palkallaan toimeen. Työn tekemisen täytyy olla selvästi kannattavampaa kuin sosiaaliturvalla eläminen, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima korostaa.  
Neuvotteluissa huomiota on kiinnitettävä erityisesti palkkatasa-arvon ja työhyvinvoinnin toteutumiseen. Palkkojen epätasa-arvo ilmenee ennen kaikkea vertailtaessa eri sektoreita ja ammattialoja, jolloin monien naisvaltaisten alojen palkat ovat jatkuvassa palkkakuopassa.”

Siis 28.2.2022 jälkeen työehtosopimukset eivät ole enää voimassa eli sen jälkeen mahdolliset tulevat työtaistelutoimet ovat laillisesti mahdollista. Muistathan päivittää Jässäriin ajan tasalla olevat omat tietosi ja tarkistaa että olet vakuutettuna Työttömyyskassa Aariassa.

Liittovaltuustossa marraskuussa käsiteltiin jäsenmaksuasioita, liiton viestintästrategiaa, tulevia työehtoneuvottelujen askelmerkkejä sekä koronaepidemian vaikutuksia jytyläisiin ammatteihin. Jäsenmaksuasiat puhututti ja äänestytti liittovaltuutettuja ja puheenvuoroja käytettiin jäsenmaksun alentamisesta puolesta ja vastaan. Jäsenmaksu jäi ennalleen, koska maksut sinä saat vähennyksenä verotuksessa ja voit vähentää suoraan verokortille arvioidun jäsenmaksumäärän. Tarkemmin kun tutkii eri liittojen etuja, niin heidän etunsa eivät ole samalla tasolla kuin Ammattiliitto Jytyllä. Esimerkkinä vakuutusalennukset IFistä ja Kalevan henkivakuutus, josta alennus on jopa yli 70 % liiton jäsenille, tutustu ja käytä hyväksesi. Jyty Vihdillä on tällä hetkellä etuna elokuvaliput Vihdin ja Karkkilan kinoon.

Käy tutustumassa Jyty Vihdin uusittuihin sivuihin. 

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Pääluottamusmies auttaa sinua mm. kuuntelemalla, neuvomalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemisissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa, työn vaativuuden lisäämisessä, työrauhan säilymisessä.

Kun siis joku työhön liittyvä asia mietityttää älä mieti yksin vaan laita minulle sähköpostia.
Voit kutsua minua myös työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten.


 Yhteistyöterveisin, Maija 

Pääluottamusmies Maija Huhta, 0500 818038, maija.huhta@vihti.fi

 Sillä sinun työsi on tärkeä

_________________________________________________________________

2021

Pääluottamusmiehen syysterveiset

Mennyt alkusyksy on ollut monessa mielessä haasteellinen ja meidän kaikkien työntekijöiden jaksaminen on ollut koetuksella. Onneksi nyt näyttäisi olevan valoa tunnelipäässä, koronarajoitukset olisivat poistumassa, rokotuskattavuus lisääntynyt – huolehdimme  terveysturvallisuudesta edelleen.

Kunnan talousarvio  vuodelle 2022 on viranhaltijoiden valmistelussa ja näinä päivinä kunnanhallituksen käsittelyssä. Raami on todella tiukka ja monille sektoreille esitetyt henkilöstön lisätarpeet ovat tiukassa. Seuraan käsittelyä.

Huolestuttavaa minusta on se, miten henkilöstö tulee vuosi vuoden jälkeen jaksamaan töissä henkilöstömäärän vähentyessä ja töiden jakaantumisesta, kuka tekee jäljelle jäävät työt. Työnkuormitus on suurta monessa yksikössä tällä hetkellä. Seuraa omaa hyvinvointiasi ja käytä etujasi.  Olethan myös päivittänyt oikeat tietosi Jässäriin.

Kunnassa on etätyösopimusta valmisteltu ja nyt sopimus saatu monen mutkan kautta maaliin. Uusi etätyösopimus ohjeineen tulee voimaan 1.11.2021. Teille, joille etätyö on mahdollista laatikaa sopimus huolellisesti yhteistyössä esihenkilönne kanssa. Varhaiskasvatuksessa työaikapankki aiheuttaa edelleen päänvaivaa,  muistathan tarkistaa palkkasi.

Ammattiliitto Jytyn Liittovaltuusto, johon kuulun, kokoontuu marraskuussa  ja siellä kuulen tuoreimmat ammattiliiton asiat.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmies auttaa  sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemisissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa.


Voit kutsua minua myös työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten

Näillä pääluottamusmiehen terveisillä tuon sinulle ajankohtaisia asioita tiedoksi


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

Pääluottamusmiehen kesäterveiset

Kesäisen lämpimät terveiset Teille kaikille ja hyvää juhannusta.


Edunvalvonnassa kuluva kevät on ollut työntäyteistä. Neuvotteluja on ollut niin järjestelyvaraeristä tehtävänkuviin, palkkauksiin kuin yhteistoiminnassa tulleisiin päivityksiin hallintosäännöstä, strategiasta ja varhaisen tuen ja puuttumisen mallista.

Kunnassa on tehty kuluvan kevään aikana muutamia paikallisia sopimuksia ja teko jatkuu syksyllä. Työaikapankki on pyörähtänyt käyntiin varhaiskasvatuksessa. Lomarahan vaihtamisesta vapaaksi -sopimus on yksi tehdyistä sopimuksista ja se puhututtaa paljon, koska työyksiköt ovat erilaisia ja halukkaita vapaan vaihtamiseen on enemmän kuin yksiköissä pystytään antamaan. Lomarahavapaata voi jytyn jäsen pitää, mutta kannattaa muistaa, että talkoovapaa/palkaton vapaa tulee edullisemmaksi työntekijälle itselle kuin lomarahavapaa.

Jytyläiset ovat saaneet uuden edun; CityShoppari, lue lisää Jytylehdestä tai jytyn nettisivuilta.

Nautitaan, levätään ja ladataan akkuja terveysturvallisesti.

Olen lomalla 1.7.-8.8. Jos sinulle tulee akuutti edunvalvonta asia, otathan tuona aikana yhteyttä Jytyliittoon.


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

2020


Hyvä jäsen, 

Olemme olleet uuden äärellä kuluneena vuotena. Koronaepidemia on laittanut arkemme koetukselle ja työmme tai työtapamme ovat muuttuneet.

Edunvalvonta asioita on kuluvana syksynä ollut paljon ja monia neuvotteluita on käyty työnantajan kanssa. Seuraavaksi on vuorossa järjestelyvaraeräneuvottelut tammikuusta alkaen. 

Toivottavasti kevät toisi helpotusta arkeemme.


Kiitos kuluneesta syksystä! 

Toivon terveyttä ja rauhaisaa joulun aikaa ihan jokaiselle!


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

Hei

Olen  Maija Huhta, erityisliikunnanohjaaja ja olen aloittanut tänään 1.9.2020 Vihdin kunnan jytyläisten pääluottamusmiehenä.

Tavoitat minut luottamusmiesajalla  tiistaisin klo 7-15 välillä ja keskiviikkoisin klo 13-15.30. 

Pääluottamusmiehen puhelin numero on edelleen 0500 818038, vaihdathan vain Jatan nimen Maijaksi. Sähköpostini on maija.huhta@vihti.fi.

Koitan tehdä parhaani jäsenistömme edunvalvonnan osalta. Sähköpostiini voit myös laittaa yhteydenottopyyntöjä.


Huomioihan että, Työsuojeluvaltuutetuksi alueella 3 (Vihdin kunta) on tänään 1.9.2020 aloittanut  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Rytkönen. Merja tulee  ilmoittamaan omasta ajankäytöstään ja yhteystiedoistaan.


Yhteistyöterveisin

Yst Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty 

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi